Microbioloog Bruno Verhasselt: “Net als de griep zal het coronavirus een blijver zijn en dat zullen we moeten aanvaarden” Royalty
Royalty

Microbioloog Bruno Verhasselt: “Net als de griep zal het coronavirus een blijver zijn en dat zullen we moeten aanvaarden”

Microbioloog Bruno Verhasselt: “Net als de griep zal het coronavirus een blijver zijn en dat zullen we moeten aanvaarden”

Volgens microbioloog Bruno Verhasselt zullen we ons moeten leren aanpassen aan een leven met het coronavirus. Daarmee bedoelt hij dat we een zekere immuniteit moeten opbouwen.

Verhasselt zegt in De Standaard dat daarbij inderdaad mensen zullen sterven, maar vergelijkt de huidige situatie met de griep. Zo maakt influenza wereldwijd 250.000 tot 500.000 dodelijke slachtoffers. “Ik stel vast dat we dat aanvaarden als maatschappij, terwijl COVID-19, dat nog maar 20.000 doden heeft gemaakt, veel paniek teweegbrengt."

“Net als griep zal sars-CoV-2 een blijver zijn en zullen we dat moeten aanvaarden.” Hij benadrukt dat daarbij dezelfde categorie van mensen het slachtoffer zullen worden, namelijk ouderen of mensen met onderliggende klachten. “Af en toe een jonger iemand, out of the blue, maar dat gebeurt bij griep ook”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws