Marc Van Ranst: “Uit het aantal besmettingen kunnen we niets opmaken, ik hou hier dan ook geen rekening mee” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: “Uit het aantal besmettingen kunnen we niets opmaken, ik hou hier dan ook geen rekening mee”

Marc Van Ranst: “Uit het aantal besmettingen kunnen we niets opmaken, ik hou hier dan ook geen rekening mee”

Elke voormiddag geeft viroloog Marc Van Ranst in ‘Blijf In Uw Kot!’ op VTM een zo duidelijk mogelijk antwoord op vragen van kijkers. Dinsdag liet hij verstaan dat hij niet zozeer kijkt naar het aantal dagelijks vastgestelde besmettingen, maar eerder naar de nieuwe ziekenhuisopnames.

"Uit het getal van de aantal besmettingen kan je heel weinig opmaken”, zegt Van Ranst. “Die getallen zijn het aantal mensen die getest zijn en positief zijn bevonden. Dus wanneer je de ene dag meer test dan de andere dag – en dat doen we nu, we gaan meer en meer testen – dan gaan die getallen de hoogte in zonder dat dat werkelijk iets betekent."

”Dus met die getallen hou ik zelfs geen rekening”, vervolgt Van Ranst. “Het belangrijkste getal voor mij is het aantal nieuwe hospitalisaties. Hoeveel nieuwe mensen er in het ziekenhuis terecht komen, dat leert ons iets over het verloop van de epidemie”, verklaart de viroloog.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws