Strenge coronamaatregelen hebben effect: "Het aantal ziekenhuisopnames stijgt opmerkelijk minder snel" Royalty
Royalty

Strenge coronamaatregelen hebben effect: "Het aantal ziekenhuisopnames stijgt opmerkelijk minder snel"

Strenge coronamaatregelen hebben effect: "Het aantal ziekenhuisopnames stijgt opmerkelijk minder snel"

De exponentiële stijging van het aantal ziekenhuisopnames is in vergelijking met enkele weken flink afgenomen. Dat laat het FOD Volksgezondheid weten op Twitter.

Aanvankelijk verdubbelde het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis ligt, om de één à twee dagen. Nu gaat het om een verdubbeling om de vijf tot zes dagen.

Op 31 maart lagen 4.995 mensen in het ziekenhuis. Voor minder dan de helft van die hospitalisaties moeten we al zes dagen teruggaan. Ruim twee weken geleden verliep de stijging geen pak forser. Van 97 mensen in het ziekenhuis op 13 maart, tot 252 op 15 maart.

"Het aantal personen in het ziekenhuis stijgt nog steeds. Maar de cijfers stijgen minder snel dankzij de maatregelen", meldt het FOD. "Door met zijn allen binnen te blijven, verspreidt het virus zich minder snel. Aangezien we de piek nog niet bereikt hebben, blijft het belangrijk om vol te houden",

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws