Thibau Nys neemt een drastisch besluit: “Als dat het geval is, dan stop ik ermee” Sport
Sport

Thibau Nys neemt een drastisch besluit: “Als dat het geval is, dan stop ik ermee”

Thibau Nys neemt een drastisch besluit: “Als dat het geval is, dan stop ik ermee”

Al vanaf zeer jonge leeftijd ging Thibau Nys mee naar de cross om zijn papa Sven aan te moedigen. Nu, zoveel jaren later, doet Thibau zélf de monden openvallen in het veldritwereldje.

Met een wereldtitel bij de junioren heeft Thibau nu al meer bereikt dan zijn vader op diezelfde leeftijd. Nys senior groeide daarna wel door om voor sommigen de beste veldrijder aller tijden te worden. Thibau weet dus dat hij nog veel werk voor de boeg heeft. “Maar om mijn doel te bereiken, heb ik veel over”, zegt Thibau in Nina.

Zijn doel, dat is prof worden en als het even kan ook daar uitgroeien tot veelwinnaar. “Ik geef mezelf vier tot vijf jaar om mee te draaien op topniveau. Anders stop ik ermee”, klinkt het resoluut. “Ik zou het niet kunnen opbrengen om als twintigste in het klassement te blijven meedraaien. Mijn eerste jaar bij de profs, dat zal een beproeving worden”, weet Thibau als geen ander.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws