Afbouw lockdown dreigt chaos te worden: "Als straks de cafés en restaurants openen, zal het nog veel erger zijn" Royalty
Royalty

Afbouw lockdown dreigt chaos te worden: "Als straks de cafés en restaurants openen, zal het nog veel erger zijn"

Afbouw lockdown dreigt chaos te worden: "Als straks de cafés en restaurants openen, zal het nog veel erger zijn"

Het viel op dat er gisteren bij het openen van de containerparken meteen lange wachtrijen stonden. Het toont aan dat de mensen massaal naar buiten gaan als er weer iets opent. Dat belooft voor wanneer de lockdownmaatregelen versoepelen.

"Er is natuurlijk een praktische kant, want het ­afval ligt zich al drie weken te verzamelen. Maar het is ook emotioneler en irrationeler dan dat: voor het eerst mág het weer", zo vertelt sociaal psycholoog Alain Van Hiel (UGent) in Het Nieuwsblad.

Van Hiel vreest straks dan ook het ergste. “Als straks de cafés en de restaurants weer openen, zal het nog veel erger zijn”, voorspelt Van Hiel. “Je zal toch potverdikke goed moeten nadenken hoe je het lossen van die quarantaine precies wil aanpakken." Cafés en restaurants staan niet op de lijst van zaken die eerst zullen opengaan. Eerder helemaal achteraan het lijstje.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws