Groot probleem met testkits in woonzorgcentra: “Afname van de stalen is erg pijnlijk” Royalty
Royalty

Groot probleem met testkits in woonzorgcentra: “Afname van de stalen is erg pijnlijk”

Groot probleem met testkits in woonzorgcentra: “Afname van de stalen is erg pijnlijk”

De testkits die naar de woonzorgcentra gestuurd werden om personeel en bewoners te testen op corona, bevatten handleidingen die niet overeenkomen met de het afnamemateriaal. Dat meldt VRT NWS.

Het materiaal om de staalafname te doen bestaat doorgaans uit een lange dunne staaf met een wisser die dan diep in de neus moet gestoken worden. Verscheidene woonzorgcentra hebben echter moeten vaststellen dat ze een ander type staafje hebben gekregen. Deze types dienen om een uitstrijkje te maken van de keel en hebben een dikkere wisser. Bij de test zat een verkeerde handleiding, namelijk deze om diep in de neus te steken.

“Het is vooral pijnlijk voor de mensen die het moeten ondergaan”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Het kan neusbloedingen veroorzaken, dus het is toch afgeraden om deze test te gebruiken. De kwetsuren die opgelopen worden kunnen ook het resultaat van de staalname negatief beïnvloeden, zodat je geen betrouwbaar resultaat krijgt.” Hoe het dan komt dat er een verkeerde handleiding bijzat, is nog niet duidelijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws