Veertien paarden ernstig verwaarloosd, stallen volledig onderkomen Royalty
Royalty

Veertien paarden ernstig verwaarloosd, stallen volledig onderkomen

Veertien paarden ernstig verwaarloosd, stallen volledig onderkomen

In de Zipstraat in Lindelhoeven in Heusden-Zolder zijn veertien paarden en pony's en een konijn zwaar verwaarloosd weggehaald. Ook de stallingen waarin ze stonden waren onderkomen. Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum namen de dieren mee.

Er was bij de politie een klacht binnengekomen over de toestand in de manege. De politie trof acht verwaarloosde dieren aan in de stallen en de stallingen waren niet meer conform de huidige normen.

“De paarden stonden op beton en uitwerpselen. Buiten lagen de kadavers van twee dieren onder een deken aan de straat, klaar om opgehaald te worden door Rendac. De eigenaar had die dienst al verwittigd”, zegt Rudi Oyen.

Buiten werden nog eens zes verwaarloosde dieren aangetroffen. “Deze paarden en pony’s waren er beter aan toe. Maar uiteindelijk zouden ze hetzelfde lot beschoren zijn. Daarom is beslist om alle dieren mee te nemen. Ook het konijn dat eenzaam en alleen in zijn hok zat.”

Dierenwelzijn beslist nu wat er met de dieren zal gebeuren. “Dat betekent concreet dat de dieren ofwel onder voorwaarden terug naar de eigenaar kunnen, ofwel dat ze definitief aan het dierenasiel worden toegewezen en vrij zijn voor adoptie. De beslissing kan wel enkele weken op zich laten wachten. Tot zolang moeten de paarden in het VZOC blijven”, laat Brigitte Borgmans, woordvoerder van het Departement Omgeving weten, in Het Nieuwsblad.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws