"Geen trouwfeesten en barbecues in de zomer" Royalty
Royalty

"Geen trouwfeesten en barbecues in de zomer"

"Geen trouwfeesten en barbecues in de zomer"

Het is nog steeds koffiedik kijken wat we in de zomer wel en niet mogen. Mogen we naar het buitenland op reis? Of zit zelfs een reisje naar de kust er niet in? Microbioloog Herman Goossens (UZA) schetst in een gesprek met Het Laatste Nieuws wel een zeer troosteloos beeld.

Hij ziet zelfs een barbecue niet als een mogelijkheid in de zomer. Dat is nochtans iets waar veel mensen naar uit kijken. Ook trouwfeesten en kermissen sluit Goossens uit. "Het zijn geen essentiële zaken", klinkt het. "In plaats daarvan moeten we keuzes maken in functie van de economie."

"Zet je de deur open voor evenementen tijdens de zomer, dan gaan we massaal barbecueën. Dat is niet de bedoeling", benadrukt Goossens. Vraag is in dat verlengde of cafés en restaurants dan wel kunnen openen in de zomer. Het vraagstuk voor de expertengroep die ons uit de lockdown moet loodsen wordt er niet kleiner op.

Perspectief

Toch zal het belangrijk zijn om mensen ook een perspectief te geven. De mentale toestand van veel mensen gaat al schrijnend snel achteruit. Perspectief is daarbij essentieel. Aan de expertengroep (en de politiek) om daar een invulling aan te geven.

Andere experts sluiten een barbecue in de zomer niet uit. Noch Erika Vlieghe, noch viroloog Marc Van Ranst doen al zo'n uitspraken. Het is ook nog te vroeg om zo'n zaken al uit te sluiten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws