Vader (44) bezwijkt aan coronavirus op verjaardag van zijn tweelingdochters nadat dokters hem drie keer afwijzen Buitenland
Buitenland

Vader (44) bezwijkt aan coronavirus op verjaardag van zijn tweelingdochters nadat dokters hem drie keer afwijzen

Vader (44) bezwijkt aan coronavirus op verjaardag van zijn tweelingdochters nadat dokters hem drie keer afwijzen

De 44-jarige Rolando Aravena uit Manhattan overleed aan de gevolgen van het Covid-19-virus, net op de verjaardag van zijn tweelingdochters. Hij was driemaal naar de dokter geweest, en driemaal werd hij weer gewoon weggestuurd.

De vader van vijf ontwikkelde 19 maart al symptomen van het coronavirus, waaronder koorts en koude rillingen. Rolando belde een speciaal corona-telefoonnummer en wachtte naar verluidt vijf uur voordat hij een afspraak kon maken, op 26 maart, drie dagen voordat hij zou sterven aan de ziekte.

Toen zijn toestand verslechterde, ging de New Yorker naar het ziekenhuis, maar werd weer naar huis gestuurd met het advies om zich in quarantaine te plaatsen. “De dokters stuurden hem niet één keer weg, maar drie keer”, zegt zijn vrouw Melody.

Laatste woorden

Rolando bezweek uiteindelijk op 29 maart, op de tiende verjaardag van zijn tweelingdochters, in Windsor, New York. Hij had geen onderliggende gezondheidsproblemen. Melody klaagt vooral het Amerikaans gezondheidssysteem aan. “Ze hebben ons in de steek gelaten. Mijn zielsverwant is weg nu. Zijn laatste woorden waren: ‘Mel, ik heb liefde nog nooit zo gekend. Ik hou van je.'"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws