Onderwijsvakbonden niet te spreken over suggestie Ben Weyts (N-VA): “Wij hebben het recht om nu tot rust te komen, aan onze vakantieregeling valt niet te morrelen” Royalty
Royalty

Onderwijsvakbonden niet te spreken over suggestie Ben Weyts (N-VA): “Wij hebben het recht om nu tot rust te komen, aan onze vakantieregeling valt niet te morrelen”

Onderwijsvakbonden niet te spreken over suggestie Ben Weyts (N-VA): “Wij hebben het recht om nu tot rust te komen, aan onze vakantieregeling valt niet te morrelen”

Ben Weyts’ suggestie om het schooljaar iets langer te laten duren dan normaal en daarmee lestijd te recupereren, valt bij de socialistische vakbond ACOD niet in goede aarde. “Volledig naast de kwestie”, klinkt het.

"Het gaat natuurlijk over een suggestie, maar er is bepaald dat een schooljaar 40 weken duurt en bij mijn weten is het schooljaar 2019-2020 niet ingekort. Ik zie dus ook niet in waarom een verlenging nodig is”, zegt Nancy Libert van ACOD zaterdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Libert benadrukt dat de leerkrachten – en de leerlingen – hard gewerkt hebben tijdens deze coronaperiode. “Het was misschien op een andere manier, maar het was zeker geen lockdownvakantie”, zegt ze. “Heel veel leerkrachten hebben tijdens de Paasvakantie keihard gewerkt om maandag digitaal de nieuwe leerstof te kunnen aanbieden. Wat ons betreft is deze suggestie volledig naast de kwestie."

Veel te vroeg

Libert vindt dat leerkrachten en leerlingen de zomervakantie verdienen na deze hectische periode. “Zij hebben het recht om nu tot rust te komen. Iedereen die deze suggestie een goed idee vindt, moet misschien maar eens nadenken over hoe zij zichzelf zouden voelen wanneer hun vakantiedagen afgenomen worden."

Volgens Libert is het bovendien nog veel te vroeg om concrete uitspraken te doen. “We weten helemaal nog niet hoe het verder verloop zal zijn. We weten nog niet wanneer en op welke manier de scholen zullen opengaan.” Het is dan ook niet de bedoeling om in juli deliberaties te laten doorgaan.

Het zal echter ook op een later tijdstip niet bespreekbaar zijn, zegt Libert. In het gemeenschapsonderwijs zal dit bijvoorbeeld al een probleem geven, want daar ligt de verlofperiode wettelijk vast. “En daar valt niet aan te morrelen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws