Herman Goossens: "Mensen die milde of geen symptonen hadden kunnen bij een tweede golf opnieuw ziek worden" Royalty
Royalty

Herman Goossens: "Mensen die milde of geen symptonen hadden kunnen bij een tweede golf opnieuw ziek worden"

Herman Goossens: "Mensen die milde of geen symptonen hadden kunnen bij een tweede golf opnieuw ziek worden"

Het is niet omdat iemand antistoffen heeft aangemaakt tegen het coronavirus dat de persoon in kwestie daarom immuun is. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Microbioloog Herman Goossens (UAntwepren) treedt hen bij in VTM NIEUWS.

"Iemand die de infectie heeft doorgemaakt met erge symptonen zal wel heel wat antistoffen aanmaken en zal wellicht immuun zijn in de komende maanden", zegt Goossens. Er is echter een grote maar: "Er zijn heel veel mensen die heel milde of zelfs geen symptonen hebben en bij hen vragen we wel af of de immuniteit wel goed genoeg is", benadrukt Goossens.

Die groep mensen kan mogelijk bij een tweede golf opnieuw besmet geraken. "Dat is niet uitgesloten, nee", zegt Goossens. Bovendien valt de immuniteit in veel landen tegen. "Die bedraagt bij veel landen slechts drie tot vijf procent. Dat betekent dat we op vlak van groepsimmuniteit nog een hele lange weg af te leggen hebben." Dan moet er immers 60 tot 70 procent van de bevolking besmet zijn. Een vaccin lijkt hier het voornaamste redmiddel.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws