Guy Swinnen over zijn overleden vriend Willy Willy: "Toen volgde het gevreesde telefoontje..." Buitenland
Buitenland

Guy Swinnen over zijn overleden vriend Willy Willy: "Toen volgde het gevreesde telefoontje..."

Guy Swinnen over zijn overleden vriend Willy Willy: "Toen volgde het gevreesde telefoontje..."

In het crematorium van Aalst werd afscheid genomen van Willy Willy. De gitarist van The Scabs kreeg nog een laatste eerbetoon. Ook zanger en vriend Guy Swinnen nam het woord tijdens de plechtigheid.

"Hoe neem je afscheid van je beste vriend? Van een echtgenoot, een collega-muzikant, een rocker in hart en ziel? Een bon vivant, een ruwe bolster met een erg breekbare blanke pit?”, vroeg Swinnen. “Het antwoord: niet. Van zo’n charismatisch figuur, a guy so nice they named him twice, kan je geen afscheid nemen. Je draagt hem voor altijd in je hart.”

"Die keer, in juli vorig jaar, was je geluk op. Je vertelde me dat je wist dat je het vlaggen had, toen de dokter zei dat hij slecht nieuws had. Dat optreden in Moen staat als een zwarte dag in mijn geheugen gegrift. Ieder van ons reageerde op een andere manier. Ik heb me gesmeten en probeerde zo energiek mogelijk te spelen, omdat ik wist dat jij dat wilde. Maar het lukte ons niet, die dag", citeert Het Nieuwsblad Swinnen.

De zanger bracht ook hulde aan Michèle, de vrouw van Willy Willy. “Zij was je ene grote liefde buiten The Scabs. Je muze, je steun en toeverlaat. Zij die je beschermde tegen de boze wereld en die je vangnet was. Zonder haar leidende hand, nooit aflatende steun en eindeloze liefde voor jou zou je nooit zo ver geraakt zijn. Het was ook Michèle die me belde met het slechte nieuws. Dat het snel bergaf ging. Het gevreesde telefoontje kwam nog geen week na de MIA’s, waar je je gesmeten hebt als nooit tevoren. Het ging niet meer, het was op. Een strijdbare geest in een versleten lichaam.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws