Ronaldo met één been uit Champions League, City zorgt voor gekke ommekeer Sport
Sport

Ronaldo met één been uit Champions League, City zorgt voor gekke ommekeer

Woensdagavond stonden de laatste heenwedstrijden in de achtste finales van de Champions League op het programma. Atlético Madrid en Manchester City deden gouden zaken en kunnen de volgende ronde al ruiken.

Atlético Madrid-Juventus 2-0

Halverwege stond het nog 0-0, ondanks enkele goeie kansen. Ronaldo en Griezmann vlamden een vrijschop hard naar doel, maar scoorden niet. Na rust was het een invaller die de match openbrak. Morata vond een gaatje in de defensie van zijn ex-club en maakte er 1-0 van. Het feestje was van korte duur, want de goal werd afgekeurd omwille van buitenspel.

In de slotfase maakte Atlético alsnog het verschil. Via goals van Gimenez en Godin werd het uiteindelijk nog 2-0. Juve staat in de terugmatch voor een loodzware opgave.

Schalke 04-Manchester City 2-3

City boekte dan weer een gouden overwinning op het veld van Schalke. Via Agüero klom het op voorsprong, maar na twee omgezette penalty's van Bentaleb stond het aan de rust 2-1.

Rond het uur kreeg Otamendi rood, maar toch trok City het laken naar zich toe. In een dolle slotfase scoorden Sane en Sterling nog en werd het zelfs nog 2-3.