Vlaamse scholen gaan op 15 mei gedeeltelijk open Royalty
Royalty

Vlaamse scholen gaan op 15 mei gedeeltelijk open

Vlaamse scholen gaan op 15 mei gedeeltelijk open

De Vlaamse scholen hebben het voorstel gekregen om op vrijdag 15 mei opnieuw te openen. Dat is beslist tijdens het overleg tussen de Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijsverstrekkers en de vakbonden.

De scholen gaan niet allemaal tegelijk open. Het gaat daarbij om een gedeeltelijke opening, die in stappen zal gebeuren. Zo zullen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar vier dagen per week naar school gaan. Die van het zesde leerjaar twee keer per week. Voorts gaan de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs ook weer naar school. Voor leerlingen uit het ASO zal dat één keer per week zijn, voor die uit het TSO en KSO en het zesde en zevende jaar uit het BSO twee keer per week. Na één week komt er een evaluatie voor een eventuele uitbreiding voor andere leerjaren. Leerlingen zullen een vast klaslokaal krijgen met groepen van tien leerlingen. Iedere leerling krijgt een vaste zitplaats in het klaslokaal.

"Het is niet omdat deze beslissing vreselijk moeilijk is, dat we ze voor ons uit moeten schuiven", reageert minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). "Ik besef ten volle dat ook hier heel veel kritiek zal zijn. Het zal én te laat én te vroeg én te veel én te weinig zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws