Wetenschappers zijn ervan overtuigd: “Alles wijst erop dat het coronavirus op deze manier tot bij de mens is geraakt” Buitenland
Buitenland

Wetenschappers zijn ervan overtuigd: “Alles wijst erop dat het coronavirus op deze manier tot bij de mens is geraakt”

Wetenschappers zijn ervan overtuigd: “Alles wijst erop dat het coronavirus op deze manier tot bij de mens is geraakt”

De belangrijkste coronavirus-adviseur van president Trump, viroloog Anthony Fauci, heeft de theorie verworpen dat het virus afkomstig is uit een lab in Wuhan.

Anthony Fauci is al bijna 40 jaar directeur van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases, waar hij tientallen virusuitbraken heeft aangepakt. Volgens hem is het coronavirus zeker niet in een Chinees labo gemaakt.

Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen Amerikaans president Donald Trump, die eerder al aangaf dat hij bewijs had gezien dat het virus mogelijk afkomstig was uit het Wuhan Institute of Virology. Ook minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo claimde “enorm veel bewijs” onder ogen te hebben gekregen.

Niet opzettelijk gemanipuleerd

Fauci spreekt dit nu tegen. “Als je kijkt naar de evolutie van het virus in vleermuizen en wat er nu is (het wetenschappelijk bewijs), lijkt het er heel sterk op dat het niet kunstmatig of opzettelijk gemanipuleerd kan zijn”, zegt Fauci in National Geographic. “Alles wijst erop dat dit virus is ontstaan in de natuur en daarna is overgebracht op anderen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws