“De kans is groot dat er nooit een vaccin zal worden gevonden tegen het coronavirus” Buitenland
Buitenland

“De kans is groot dat er nooit een vaccin zal worden gevonden tegen het coronavirus”

“De kans is groot dat er nooit een vaccin zal worden gevonden tegen het coronavirus”

Boris Johnson heeft onthuld dat we misschien nooit een coronavirusvaccin zullen vinden. Hij waarschuwde ook voor "grote epidemische golven" in de toekomst.

Volgens Boris Johnson is de enige langetermijnoplossing voor het beëindigen van de pandemie een vaccin, maar benadrukte dat dit misschien nooit zal gebeuren. “Hoewel we hopen op een doorbraak, is hoop geen plan”, zegt de Britse premier. “Een massavaccin of behandeling kan meer dan een jaar verwijderd zijn. In het ergste geval zullen we misschien nooit een vaccin vinden."

De premier waarschuwde er ook voor dat de Britten, ondanks de strikte maatregelen die zijn genomen, op lange termijn met de dreiging van Covid-19 te maken zouden kunnen krijgen. “Dit is geen kortetermijncrisis”, aldus Johnson.

“Het is waarschijnlijk dat Covid-19 op lange termijn in de menselijke bevolking zal circuleren, wat mogelijk periodieke epidemieën kan veroorzaken. In de nabije toekomst kunnen grote epidemische golven niet worden uitgesloten zonder enkele maatregelen voort te zetten”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws