Dinsdag 26 Mei 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: The Sun  I   door Redactie

47-jarige vrouw die corona opliep nadat op haar gespuwd werd, overlijdt, familie ontroostbaar: “Ze was onze hele wereld”

47-jarige vrouw die corona opliep nadat op haar gespuwd werd, overlijdt, familie ontroostbaar: “Ze was onze hele wereld”

Belly Mujinga, een 47-jarige spoormedewerkster uit Londen, en haar collega werden eind maart bespuwd door een man die hen vertelde dat hij besmet was met het coronavirus.

Enkele dagen later werden de twee vrouwen ziek. Belly’s toestand verergerde zienderogen. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis, waar ze veertien dagen na het incident overleed. Lusamba Katalay, de echtgenoot van Belly vertelt in The Sun voor het eerst over de woede en het verdriet die hij en zijn familie voelen.

Lusamba vertelt in de Britse krant hoe het verliezen van Belly zijn wereld, en ook die van zijn 11-jarige dochter, heeft vernietigd. “Ik weet niet hoe ik zou reageren als ik de man zag die dit heeft gedaan”, zegt hij. “Normaal gesproken ben ik een redelijk man, maar ik ben er zo kapot van dat ik hem misschien zou aanvallen, ik weet het niet. En mijn woede brengt haar niet terug."

"Bid voor mij"

De 60-jarige Katalay zegt dat zijn vrouw hem vanuit haar ziekenhuisbed smeekte om dochter Ingrid niet te laten zien tijdens hun laatste videogesprek. “Ze vertelde me dat ze niet wilde dat Ingrid haar zo zou zien”, aldus Katalay. “Ze zei: ‘Bid voor mij’. De volgende ochtend kreeg ik het telefoontje dat ze was overleden. Ze was onze hele wereld. Ze zou alles voor iedereen doen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona