Theo Francken neemt Maggie De Block onder vuur: "Ze blijft maar geld vragen" Politiek
Politiek

Theo Francken neemt Maggie De Block onder vuur: "Ze blijft maar geld vragen"

Theo Francken neemt Maggie De Block onder vuur: "Ze blijft maar geld vragen"

De federale regering vraagt 55 miljoen euro extra voor asiel en migratie. Theo Francken en Sander Loonens begrijpt dat hoegenaamd niet. De kamerleden van N-VA wijst erop dat er momenteel helemaal geen migratiecrisis is in Europa.

“Om extra opvangcentra te kunnen openen vroeg minister De Block dit jaar al 128 miljoen euro extra bij, bovenop de omvangrijke kredieten die aan Fedasil worden toegekend in de normale begroting", zegt Francken.

Zelfs dat is niet genoeg voor minister van Asiel en Migratie Maggie De Block, stelt Francken. De Block wil 55 miljoen euro extra voor de vier komende maanden. “Daarmee is het budget met maar liefst 180 miljoen gestegen voor de periode januari tot oktober 2020 alleen. De tussenstand komt zo op 400 miljoen euro voor asielopvang. Dat is al bijna evenveel als de uitgaven van asielopvang in geheel 2019. Dat terwijl in 2019 ook al 150 miljoen euro extra was uitgegeven bovenop de normale begroting.”

“Er is geen asielcrisis in Europa", zegt Sander Loonens. "Door de lockdown in verschillende landen zijn de migratiestromen nog nooit zo klein geweest. We moeten blijven letten op onze overheidsfinanciën. Maar als het over asielopvang gaat, dan blijken de bomen plots tot de hemel te groeien. We moeten het roer omdraaien. We dienen zo snel mogelijk een asielquotum in te lassen om de kosten onder controle te brengen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws