Kristof Calvo na flirt van N-VA en Vlaams Belang: "Dit is de echte reden waarom er nog geen federale regering is" Royalty
Royalty

Kristof Calvo na flirt van N-VA en Vlaams Belang: "Dit is de echte reden waarom er nog geen federale regering is"

Kristof Calvo na flirt van N-VA en Vlaams Belang: "Dit is de echte reden waarom er nog geen federale regering is"

Gisteren onthulde Gwendolyn Rutten (Open VLD) dat N-VA zowel aan CD&V als Open VLD gevraagd heeft om een Vlaamse regering te vormen met Vlaams Belang na de verkiezingen van vorig jaar. Groen-kopstuk Kristof Calvo reageert niet verrast.

"Iedereen is blijkbaar verrast na de openheid van ⁦Gwendolyn Rutten⁩, maar zowel De Wever, Francken als Jambon hebben coalitie met Vlaams Belang als Plan A voorgesteld. Dat is meteen ook een van de redenen waarom er nog geen federale regering is", aldus Calvo.

Dat suggereerde Rutten zelf ook al. "Als men het in Franstalig België al moeilijk heeft met de N-VA, dan is het helemaal onmogelijk om met Vlaams Belang te praten. Als je dan als grote partij zegt dat je er samen mee kan besturen, dan voedt dat het wantrouwen. Dat mag je niet onderschatten", zei ze daarover.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws