An Lemmens ligt zwaar onder vuur, VTM moet mogelijk ingrijpen: "Dit is triest" Buitenland
Buitenland

An Lemmens ligt zwaar onder vuur, VTM moet mogelijk ingrijpen: "Dit is triest"

An Lemmens ligt zwaar onder vuur, VTM moet mogelijk ingrijpen: "Dit is triest"

Het Algemeen Boerensyndicaat is boos op An Lemmens. In een filmpje van Animal Rights haalt Lemmens zwaar uit naar "wandaden” in het slachthuis van Torhout. Ze vinden haar geen geschikte presentatrice meer voor 'Boer zkt Vrouw'.

"Angst, stress en pijn zijn onderdeel van iedere stap die een dier zet in het slachthuis. De industrie maakt ons graag wijs dat het op een diervriendelijke manier gebeurt. Maar iemand die niet wil sterven het leven ontnemen, kan nooit op een vriendelijke manier. Kies er daarom voor om net zoals ik vlees van je bord te laten", zegt Lemmens in het filmpje.

Lemmens is echter al drie jaar het gezicht van 'Boer zkt Vrouw'. Bart Vergote van het Algemeen Boerensyndicaat voelt zich aangesproken. “Het is triest dat iemand die waarschijnlijk geen achtergrond heeft in de sector haar bekendheid gebruikt om de perceptie te sturen. Ze weet niet hoe het zit, maar drukt wel haar stempel", zegt hij.

Kandidaten van Boer zkt Vrouw dit jaar passen voor een reactie. Eén iemand wil toch kwijt dat hij "blij is" dat Dina Tersago, en dus niet An Lemmens, bij hem langskomt.

"Gaat over liefde"

Lemmens zelf ziet er geen graten in: "Boer zkt vrouw is voor mij in eerste instantie een programma over boeren die op zoek gaan naar de liefde. Mijn persoonlijke visie staat daar dus zeker niet haaks op. Ik help hen met hart en ziel bij het vinden van een partner.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws