Gloednieuw zwembad van Kortrijk nog voor opening in lichterlaaie: "Dit is een ramp" Royalty
Royalty

Gloednieuw zwembad van Kortrijk nog voor opening in lichterlaaie: "Dit is een ramp"

Gloednieuw zwembad van Kortrijk nog voor opening in lichterlaaie: "Dit is een ramp"

In Kortrijk heeft een zwaar uitslaande brand gewoed in het gloednieuwe zwembad. De vijf glijbanen zijn volledig weggesmolten. Normaal zou het zwembad zaterdag officieel openen.

Wandelaars hoorden iets voor 23 uur meerdere explosies aan het zwembad. De vijf polyester glijbanen hadden vuur gevat. De brandweer kwam meteen ter plaatse en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld. Het treinverkeer werd ook even stilgelegd.

Na anderhalf uur was de brand onder controle. Er vielen geen slachtoffers. De geplande opening van zaterdag zal vertraging oplopen. Het is niet duidelijk hoe de brand ontstaan is.

"Een ramp"

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne reageert aangeslagen. "Op het ogenblik van de brand was niemand in het complex aanwezig. Er vielen dus geen gewonden. Het recreatiebad heeft behoorlijk wat schade opgelopen, in het sportbad is de schade - voor zover we dat van hieruit konden vaststellen - eerder beperkt", aldus Van Quickenborne tegenover De Krant van West-Vlaanderen.

"Na anderhalf uur blussen raakte de brand onder controle. Maar dit is al met al een ramp voor Kortrijk", benadrukt de burgemeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws