-->

Topwetenschapper die Covid-19 voorspelde: "Over vijf jaar volgt een nog veel dodelijkere pandemie"

Topwetenschapper die Covid-19 voorspelde:
Vrijdag 3 Juli 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Professor Tom Koch, een Canadese ziektedeskundige aan de Universiteit van British Columbia, was een van de eersten die waarschuwde dat de wereld niet was voorbereid op een grote pandemie. Hij waarschuwt nu voor nog een groter probleem.

Een pandemie die veel dodelijker is dan Covid-19 zal volgens de wetenschapper die de huidige crisis voorspelde "binnen vijf tot acht jaar" toeslaan. Professor Tom Koch waarschuwde al jaren dat een grote, nieuwe, onbehandelbare infectie zou ontstaan.

Hij gelooft dat de tijd tussen pandemieën steeds korter wordt en voorspelt dat de volgende nog dodelijker zal zijn. “Wanneer het zal komen en wat het zal zijn, weet niemand. Maar we weten dat er een volgende zal komen", klinkt het.

Vijf tot acht jaar

Gezien het toegenomen aantal epidemische uitbraken van een reeks bacteriën en virussen, moeten we de volgende pandemie al over vijf tot acht jaar vrezen. “Ik heb drie jaar lang lezingen gegeven aan verschillende academische medische groepen over de komende pandemie en het verbaast me dan ook niet dat er uiteindelijk eens is uitgebroken", zegt Koch.

TAGS  I  Tom Koch  I  coronavirus  I  pandemie