Van mooi weer lange tijd geen sprake meer: Al zeker de hele week regen Royalty
Royalty

Van mooi weer lange tijd geen sprake meer: Al zeker de hele week regen

Van mooi weer lange tijd geen sprake meer: Al zeker de hele week regen

Het prachtige weer van februari zit in ons geheugen. Met de start van de maand maart is het weer intussen wel helemaal omgeslagen. (KMI)

Vandaag vrijdag verlaat de regenzone ons land naar het zuidoosten. Het wordt droger maar er komen nauwelijks opklaringen. Hier en daar blijft een buitje mogelijk, en op de Ardense hoogvlakten kan de lage bewolking het zicht soms beperken. Maxima tussen 5 graden op de Ardense hoogten en 9 of 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit west tot noordwest, aan zee soms vrij krachtig met pieken tot 50 km/u. Naar het einde van de dag toe zwakt de wind af.

Volgende nacht wordt het meestal droog met aanhoudend vrij veel bewolking. De temperaturen dalen naar 2 of 3 graden op de Ardense hoogten en 5 of 6 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak en veranderlijk, later aanwakkerend naar matig uit zuid tot zuidwest.

Morgen zaterdag trekt een regenzone van de kust naar de Ardennen over onze streken. Na de middag wordt het droger met misschien enkele korte opklaringen. Maxima tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 13 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest. Zaterdagnacht bereikt een nieuwe regenzone ons land.

Zondag wordt het zeer winderig met veel regen. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Regen blijft

Maandag wordt het wisselvallig en frisser met buien. Het blijft zeer winderig. Maxima tussen 4 en 9 graden, wat eerder normaal is voor de tijd van het jaar.

Ook dinsdag vallen er nog enkele buien. Er is iets minder wind maar het blijft fris met maxima tussen 3 en 8 graden. Wat sneeuw is mogelijk op de Ardense toppen.

Woensdag trekt een volgende regenzone over onze streken. De temperaturen veranderen nauwelijks.

Donderdag volgt er onstabiele lucht met buien. De temperaturen halen 4 tot 9 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws