Luc Appermont schrikt zich een ongeluk nadat hij wordt aangesproken door allochtonen: “Stuk voor stuk zeiden ze dit tegen mij” Buitenland
Buitenland

Luc Appermont schrikt zich een ongeluk nadat hij wordt aangesproken door allochtonen: “Stuk voor stuk zeiden ze dit tegen mij”

Luc Appermont schrikt zich een ongeluk nadat hij wordt aangesproken door allochtonen: “Stuk voor stuk zeiden ze dit tegen mij”

Maandagavond is het zover: dan kunnen we met z’n allen weer genieten van ‘Het Rad’, een van de meest legendarische spelprogramma’s ooit. ‘Het Rad’ is reeds aan zijn achtste presentator toe. Voor Peter Van de Veire waren er bijvoorbeeld Walter Capieau en natuurlijk ook Luc Appermont.

"Voor mij is dit de moeder van alle spelprogramma’s. Het sprak echt iedereen aan”, zegt Luc in De Morgen. “Zowel jongeren, die gefascineerd waren door de lampjes en de draaiende letters, als ouderen, die dan weer konden genieten van het spelelement en de kandidaten."

“Toen ik het zelf mocht presenteren spraken ook heel veel allochtonen me erop aan. Stuk voor stuk zeiden ze dat ze Nederlands hadden geleerd dankzij het programma. Dat vond ik eerst zo raar. Maar achteraf begreep ik dat ‘Het Rad’ ideaal was om spelenderwijs woorden en zinnen en dus ook een hele taal te leren”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws