Antwerpenaren vinden avondklok buiten proportie en roepen op tot schorsing: “Ongrondwettelijk” Royalty
Royalty

Antwerpenaren vinden avondklok buiten proportie en roepen op tot schorsing: “Ongrondwettelijk”

Antwerpenaren vinden avondklok buiten proportie en roepen op tot schorsing: “Ongrondwettelijk”

De avondklok is nu al een week van kracht in de provincie Antwerpen. Een tiental Antwerpenaren vindt die avondklok ongrondwettelijk. Een van hen heeft de Raad van State gevraagd om de maatregel te schorsen.

"We vinden dat de maatregel buiten proportie is”, zegt Carim Bouzian, tegenstander van de avondklok, bij VRT Nieuws. “Het doet vooral heel veel pijn aan de ondernemers in onze stad, de cultuursector, de evenementensector, vooral ook de horeca. En de winkels die vandaag super slecht verkopen."

De Raad van State zal zich dinsdag pas over deze kwestie kunnen buigen. De vraag is echter of dit tegen dan nog nodig zal zijn: voor hetzelfde geld is de avondklok tegen dan alweer opgeheven. “Dat zou al een positieve stap vooruit zijn”, aldus Bouzian.

“Natuurlijk willen we voorkomen dat we in de toekomst de avondklok continu gaan krijgen. Er zijn andere oplossingen mogelijk zoals een samenscholingsverbod specifiek per stad of gemeente, burgemeesters kunnen die tools aangrijpen. En daar pleiten wij voor."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws