-->

Steven Van Gucht hekelt mondmaskerbeleid: “Zo lok je gewoon weerstand uit bij de bevolking”

Steven Van Gucht hekelt mondmaskerbeleid: “Zo lok je gewoon weerstand uit bij de bevolking”
Zaterdag 8 Augustus 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews   I  

Er blijft kritiek komen op de strenge maatregelen, zeker wanneer het gaat om de mondmaskers. De algemene teneur is nog steeds dat deze vooral nuttig zijn op drukke plaatsen.

"Momenteel worden mondmaskers verplicht, ook op plaatsen waar ze eigenlijk weinig zin hebben”, zegt viroloog Steven Van Gucht in het ‘VTM Nieuws’. “Plaatsen waar het helemaal niet druk is of waar mensen rustig alleen gaan wandelen in het bos of in de straat wanneer ze de hond uitlaten."

"In sommige gevallen wordt dat ook streng beboet. Dan riskeer je toch dat je heel wat weerstand bij mensen gaat uitlokken voor het dragen van zo’n mondmasker en dat willen we juist niet", klinkt het stellig bij de viroloog.

Niet overshooten

Op drukke plaatsen bewijzen maskers wel degelijk hun nut. Daar zullen ze nog lang gedragen moeten worden. “We hebben die mondmaskers nog een hele tijd nodig. Zij zijn niet alleen nu belangrijk, maar ook in de komende maanden. We moeten dat draagvlak dus wel hooghouden bij de bevolking en we mogen zeker ook niet ‘overshooten’”, besluit Van Gucht.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  VTM Nieuws