Anderlecht geeft zege weg na late goals van De Camargo en Vanlerberghe Sport

Anderlecht geeft zege weg na late goals van De Camargo en Vanlerberghe

RSC Anderlecht is er ondanks een 0-2-voorsprong niet in geslaagd om te gaan winnen bij KV Mechelen. In de slotfase zag paars-wit een zege door de neus geboord na goals van Igor De Camargo en Jordi Vanlerberghe.

In een stevige aanvangsfase toonde voornamelijk KV Mechelen zich erg gretig. De thuisploeg jaagde Anderlecht constant op, maar tot grote kansen leidde dat niet. Gaandeweg groeide paars-wit in de match en ging het gelijk op. Aan de rust stond het nog steeds 0-0.

Na de koffie - of ijskoud water bij dit warm weer, aan u de keuze - was het opnieuw KV Mechelen dat het best uit de startblokken schoot. Malinwa kreeg enkele uitgelezen kansen, maar kon niet scoren.

Invallers doen het voor KV Mechelen

Anderlecht bleef in leven en rond het uur toonden de bezoekers zich ook nog eens uiterst efficiënt. Eerst nam Doku de Mechelse defensie en doelman Coucke te grazen en niet veel later verdween een voorzet via Bushiri binnen en stond het 0-2.

Mechelen was aangeslagen, maar gaf zich niet gewonnen. In de slotfase tekende De Camargo met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer en luttele minuten later maakte Vanlerberghe, die andere invaller, er zelfs 2-2 van. Daar bleef het ook bij.