Boze Zuhal Demir: "Die bendes in Brussel krijgen vrij spel door het wanbeleid" Politiek
Politiek

Boze Zuhal Demir: "Die bendes in Brussel krijgen vrij spel door het wanbeleid"

Boze Zuhal Demir: "Die bendes in Brussel krijgen vrij spel door het wanbeleid"

De rellen op het strand van Blankenberge belangen uiteraard ook Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) aan. Ze noemt het "vreselijk".

"Er zijn criminele jeugdbendes van Brussel afgezakt om amok te zoeken. Dat is geen nieuw probleem. Vorige jaren gebeurde dat vooral op provinciale domeinen en in openluchtzwembaden. De oplossing is simpel: oppakken en straffen. Punt. Maar dat is géén probleem van toerisme. Wie dat beweert, ontkent het echte probleem", aldus Demir in De Zondag.

Groen wijst naar Demir en vraagt zich af waar de minister en haar spreidingsplan was. "Dat is het probleem ontkennen", reageert Demir boos. "Dat is zelfs een slag in het gezicht van de toeristische sector die alles op alles zet om de zomer te redden. Dat is ook de reden waarom ik deze week geweigerd heb om me te verantwoorden (in het Vlaams parlement, red)."

"Al jaren bezig"

Volgens Demir ontkent Groen het echte probleem. "Groen wil mij en de toeristische sector de schuld geven van het geweld op het strand. Ik pik dat niet. (op dreef) Dit debat wordt overal gevoerd, behalve op de plek waar het gevoerd moet worden: in Brussel. Die bendes krijgen daar vrij spel. Ook de politievakbonden klagen daarover. Dat is al jaren bezig, hè. En wat wordt daaraan gedaan? Dit probleem heeft niets te maken met toerisme, maar alles met wanbeleid in Brussel. (fijntjes) En wie zit daar in het bestuur? De groenen, hè."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws