Spanje neemt nieuwe maatregelen na groot aantal besmettingen: Horeca moet vroeger sluiten en openen van veldhospitaal Buitenland
Buitenland

Spanje neemt nieuwe maatregelen na groot aantal besmettingen: Horeca moet vroeger sluiten en openen van veldhospitaal

Spanje neemt nieuwe maatregelen na groot aantal besmettingen: Horeca moet vroeger sluiten en openen van veldhospitaal

Spanje kleurt opnieuw rood. Er duiken steeds meer coronabesmettingen op. Het land gaat zelfs opnieuw ingrijpen omdat de besmettingen zo hoog liggen.

Onlangs overschreed Spanje de kaap van 100 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Enkel Luxemburg doet nog slechter. Spanje en Luxemburg zijn wel twee landen waar heel veel testen gebeuren. Wie zoekt, die vindt.

Toch is Spanje waakzaam en grijpt het in. Tijdens de eerste golf stierven meer dan 28.000 mensen in het land. Nu zijn er een pak minder doden, maar toch is besloten om op de parking van het ziekenhuis in Zaragoza een veldhospitaal op te zetten. Daar bevindt zich momenteel het epicentrum van de nieuwe uitbraak.

Nieuwe maatregelen

De Spaanse regering heeft ook besloten om discotheken en nachtclubs opnieuw te sluiten. Daarnaast moeten restaurants en cafés voortaan om 1 uur dicht. Bijeenkomsten van meer dan tien mensen worden afgeraden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws