Georges-Louis Bouchez vraagt De Wever en Magnette nota 'die te ver ging' te verspreiden Royalty
Royalty

Georges-Louis Bouchez vraagt De Wever en Magnette nota 'die te ver ging' te verspreiden

Georges-Louis Bouchez vraagt De Wever en Magnette nota 'die te ver ging' te verspreiden

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez roept Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) op de nota openbaar te maken die ze aan de ‘bubbel van vijf’ hebben voorgesteld met het oog op de vorming van een nieuwe federale regering. De Franstalige liberaal wijst ook op meningsverschillen tussen de Vlaamsnationalisten en socialisten over het statuut van die tekst.

"Indien de preformateurs niet willen dat er verzinsels verschijnen (over de tekst), dan moeten ze die misschien rondsturen. Dat zou veel eenvoudiger zijn", stelde Bouchez op de RTBF-radio.

"Ik heb rond de tafel dingen gehoord die voor ons veel te ver gingen" op het vlak van de regionalisering van bepaalde bevoegdheden, ging de MR-voorzitter voort. "Er waren regionaliseringen die reeds als verworven werden beschouwd en misschien zal de PS zeggen dat ze daar geen fiat voor heeft gegeven. Ik wil dat best geloven, maar dan stelt zich de vraag naar het statuut van de tekst. Want ik heb zelf kunnen vaststellen dat de preformateurs zelf niet akkoord waren over de tekst waarvan ze de co-auteurs zijn."

Bouchez hamerde nog eens op de eenheid binnen de liberale familie. Die is voor hem uiteraard van belang. Zoals bekend werd expliciet naar Open Vld gekeken om de bubbel van vijf (N-VA, PS, SP.A, CD&V en CdH) uit te breiden om aan een federale meerderheid te raken, dus zonder zusterpartij MR. Maar de Vlaamse liberalen gingen niet mee in dat verhaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws