Antistoffen tegen coronavirus gevonden in moedermelk Royalty
Royalty

Antistoffen tegen coronavirus gevonden in moedermelk

Antistoffen tegen coronavirus gevonden in moedermelk

Uit een onderzoek van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC blijkt dat de moedermelk van vrouwen die besmet werden met corona, antistoffen bevat tegen het virus. Dat schrijft De Telegraaf. Onderzoekers zullen nu nagaan of de melk bruikbaar is om coronabesmettingen te voorkomen, bijvoorbeeld bij kwetsbare groepen zoals ouderen.

Na het verwarmen van de melk (pasteuriseren) zijn de antistoffen nog aanwezig. Dit is belangrijk, omdat moedermelk pas na pasteurisatie bruikbaar is voor andere personen. Het moet nog blijken of de moedermelk inderdaad werkzaam is als preventieve behandelmethode tegen het coronavirus. Dan kan de moedermelk mogelijk ingezet worden bij risicogroepen.

"We denken dat na het drinken van de melk de antistoffen zich aan de oppervlakte van onze slijmvliezen hechten. Daar vallen zij de virusdeeltjes al aan voordat ze het lichaam binnendringen", zegt Hans van Goudoever, hoofd van het Emma Kinderziekenhuis.

Moedermelkbank

Het Emma Kinderziekenhuis begint nu met een campagne om 1.000 vrouwen te werven die moedermelk willen doneren. Aan hen wordt gevraagd om 100 milliliter voor de Moedermelkbank in Nederland te kolven. De onderzoekers gaan daarmee bepalen welk percentage van de melk antistoffen bevat.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws