Mercedes Van Volcem komt toch op voor Open VLD tijdens verkiezingen Politiek
Politiek

Mercedes Van Volcem komt toch op voor Open VLD tijdens verkiezingen

Mercedes Van Volcem komt toch op voor Open VLD tijdens verkiezingen

Mercedes Van Volcem, Vlaams parlementslid van Open VLD, zal toch opkomen met de verkiezingen van mei. De Brugse politica krijgt de derde plaats op de Vlaamse lijst. Fancesco Vanderjeugt offert zich op en verhuist naar de vierde plaats. Dat werd bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de West-Vlaamse lijsten van de liberalen.

Van Volcem had eerder haar ongenoegen geuit omdat de partij volgens haar bedrijfleidster Kathleen Verhelst boven haar zou verkozen hebben voor de tweede plaats op de Kamerlijst. Zij kreeg een positie als lijstduwer aangeboden, maar daar paste Van Volcem voor.

Een dag later, bij de officiële presentatie van de lijsten, blijkt dat er een oplossing werd gevonden. Van Volcem krijgt de derde plaats op de lijst. Francesco Vanderjeugt verhuist naar de tweede plaats en Emmily Talpe, de nieuwe burgemeester van Ieper, staat op de tweede plaats.

"Francesco Vanderjeugd heeft vrijwillig en ongevraagd zijn plaats afgestaan. Dit brengt hem heel veel respect op”, zo verklaarde lijsttrekker Bart Tommelein.

(Belga)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws