Twee jongens (12 en 13) opgesloten in Antwerpen: “Uitzonderlijk, maar ze zijn levensgevaarlijk” Royalty
Royalty

Twee jongens (12 en 13) opgesloten in Antwerpen: “Uitzonderlijk, maar ze zijn levensgevaarlijk”

Twee jongens (12 en 13) opgesloten in Antwerpen: “Uitzonderlijk, maar ze zijn levensgevaarlijk”

In Antwerpen zijn twee jongens in een gesloten instelling geplaatst nadat ze een aantal brutale overvallen hadden gepleegd met machetes en tasers. Opvallend: de jongemannen zijn met 12 en 13 jaar wel érg jong.

"Heel uitzonderlijk is dit”, zegt Caroline Vanderstokker, woordvoerster van het Antwerps parket, in Het Belang Van Limburg. “Volgens de wet mogen we mensen pas opsluiten vanaf de leeftijd van veertien. Er zijn echter twee uitzonderingen: als de verdachte het leven en de gezondheid van zijn slachtoffers in gevaar brengt, en als de verdachte levensgevaarlijk gedrag vertoont. Beide uitzonderingen gaan op voor deze jongeren."

De jongen van dertien heeft in het verleden al een onuitwisbare indruk achtergelaten in Merksem, waar hij woont. Iedereen is bang van hem en zijn vrienden zijn de schrik van de buurt. “Ook zijn ouders, brave mensen, zijn doodsbang”, zeggen de buurtbewoners. “Hij heeft zijn vader al bijna eens klappen gegeven”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws