"Minister Koen Geens moet aftreden" Politiek
Politiek

"Minister Koen Geens moet aftreden"

"Minister Koen Geens moet aftreden"

Actiegroep Belgian Youth against Racism eist het ontslag van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). “We zullen betogen tot minister van Justitie Koen Geens ontslag neemt, de verantwoordelijken op non-actief gezet zijn en het proces in alle transparantie gevoerd wordt”, luidt het in een persbericht.

Belgian Youth against Racism organiseerde al de Black Lives Matters-betogingen in Brussel en Antwerpen. Ze eist nu dat de verantwoordelijken voor het incident in de politiecel in Charleroi meteen op non-actief worden gezet, dat de politiestructuren worden hervormd, dat er bodycams komen voor alle agenten, dat het tuchtsysteem wordt hervormd en dat er een groot en transparant onderzoek wordt gevoerd naar de invloed van extreemrechts en racisme bij de politie.

“Indien niemand uit de politiek gehoor geeft aan de noodkreet van de nabestaanden en er geen enkele politieke reactie volgt, zien wij ons genoodzaakt massaal op straat te komen. Mét masker en verantwoordelijkheidsgevoel, maar vooral met heel duidelijke eisen”, zegt de groep.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws