Departement Onderwijs bevestigt: “Grootouders mogen kinderen gaan ophalen aan school” Royalty
Royalty

Departement Onderwijs bevestigt: “Grootouders mogen kinderen gaan ophalen aan school”

Departement Onderwijs bevestigt: “Grootouders mogen kinderen gaan ophalen aan school”

Over een week start het nieuwe schooljaar. Dat zal gebeuren onder ‘code geel’. Om een duidelijk beeld te scheppen van hoe het begin van het schooljaar er zal uitzien, publiceerde departement Onderwijs een lijst op met vragen en antwoorden.

Ten eerste wordt er een antwoord gegeven op de vraag wat deze ‘code geel’ nu exact inhoudt. Het betekent dat alle scholen vijf dagen per week opengaan. Op plaatsen waar er veel besmettingen zijn, kan het lokale niveau beslissen om van kleurencode te veranderen.

Grootouders mogen hun kleinkinderen weer ophalen. Er wordt wel aangeraden dat steeds dezelfde grootouder de kleinkinderen van school ophaalt. (Groot)ouders mogen niet verder komen dan de schoolpoort en wie kinderen afzet, moet zelf een mondmasker dragen. Er wordt ook gevraagd om niet te blijven praten aan de schoolpoort.

Besmetting

Als er een besmetting uitbreekt op een school, betekent dat niet dat de hele school meteen moet sluiten. Enkel de klas waarin de besmetting optreedt, moet meteen in quarantaine. Vervolgens zullen de contactopspoorders traceren met wie de zieke leerling of leerkracht contact had.

Er zijn twee soorten contacten: hoog risico contacten en laag risico contacten. Dat hangt af van de leeftijd en van de intensiteit van het contact. Was er een hoog risico contact met een besmette persoon? Dan moet je kind 14 dagen in quarantaine. Bij een laag risico contact mag je kind naar school blijven gaan.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws