KMI waarschuwt voor erg stevige rukwinden: “Parkeer niet onder een boom en wat los ligt, leg je beter vast” Royalty
Royalty

KMI waarschuwt voor erg stevige rukwinden: “Parkeer niet onder een boom en wat los ligt, leg je beter vast”

KMI waarschuwt voor erg stevige rukwinden: “Parkeer niet onder een boom en wat los ligt, leg je beter vast”

Dankzij zomerstorm Francis, die vandaag over de Britse eilanden trekt, zal het bij ons stevig gaan waaien. “Francis zal vanavond, vannacht en morgenvoormiddag voor veel wind zorgen. Rukwinden tot 90 km/u aan zee. Wat los ligt, leg je best vast. Parkeren doe je beter niet onder een boom”, laat VRT-weerman Bram Verbruggen weten op Twitter.

Vandaag wordt het overwegend zwaarbewolkt met vooral in het noordwesten en het centrum regen bij tussenpozen. Tegen het eind van de dag wordt de wind vrij krachtig in het binnenland met rukwinden tot 60 km/h en krachtig aan zee met daar rukwinden tot 70 km/h.

Vanavond vallen er nog enkele lokale buien. De zuidwestenwind neemt verder toe en ruimt naar het westzuidwesten. Op het einde van de nacht wordt hij in het binnenland vrij krachtig tot krachtig en aan zee krachtig tot zeer krachtig. De rukwinden kunnen oplopen tot 70 à 80 km/h ten noorden van Samber en Maas en 90 km/h of wat meer aan zee.

Woensdag

Morgen wordt het winderig en is het 's ochtends zwaarbewolkt met vooral in het noorden buien. Eerst staat er nog een vrij krachtige tot krachtige en aan zee zeer krachtige westenwind met rukwinden tot 70 à 80 km/h en nog tijdelijk 90 km/h aan zee. In de namiddag verzwakt de wind geleidelijk.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws