Gouverneur Cathy Berx bevestigt: “Geen avond- of nachtklok meer in Antwerpen” Royalty
Royalty

Gouverneur Cathy Berx bevestigt: “Geen avond- of nachtklok meer in Antwerpen”

Gouverneur Cathy Berx bevestigt: “Geen avond- of nachtklok meer in Antwerpen”

Antwerps gouverneur Cathy Berx heeft tijdens een persconferentie het einde van de avond- en nachtklok aangekondigd. Vanaf middernacht gelden in de provincie Antwerpen alleen nog de federale maatregelen.

"De politieverordening op 29 juli, 5 augustus en 12 augustus waren draconisch en heel ingrijpend’, gaf Berx toe. “Ze lokten veel woede en frustratie, zelfs haat uit. Bij fitnesszaken, horecazaken, de brede sector van cultuur en evenementen, en bij jongeren. Het is menselijk dat die wrok, woede en frustratie werd geuit."

“Wat mij tevreden stemde, is hoe sterk de maatregelen zijn nageleefd”, aldus Berx. “Het aantal inbreuken bleef erg beperkt. 879 pv’s zijn opgesteld voor het niet bij hebben of niet correct dragen van het neusmondmasker. 82 pv’s voor het niet naleven van het samenscholingsverbod. 113 pv ’s voor het schenden van de avond- en nachtklok. Alle inspanningen hebben het verschil gemaakt. Ik ben daar iedereen dankbaar voor."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws