Louis Tobback laat er geen twijfel over bestaan: “In de situatie van Jambon zou ik ontslag nemen” Politiek
Politiek

Louis Tobback laat er geen twijfel over bestaan: “In de situatie van Jambon zou ik ontslag nemen”

Louis Tobback laat er geen twijfel over bestaan: “In de situatie van Jambon zou ik ontslag nemen”

“Als ik in de plaats van Jambon was zou ik ontslag nemen.” Dat stelt Louis Tobback aan Belga in een reactie op de tegenstrijdige verklaringen van de Vlaamse minister-president over de dood van de Slovaak Jozef Chovanec in een politiecel op de luchthaven van Charleroi.

"Ontslag nemen zal een persoonlijke beslissing moeten zijn van Jambon, want ik ben er zeker van dat de meerderheid in het Vlaams parlement dit niet zal stemmen en ook dat N-VA-voorzitter Bart De Wever hem dit niet zal vragen. Daarvoor klampt men zich tegenwoordig teveel vast aan zijn postjes”, zegt Tobback.

“Jambon zal echter bij zichzelf moeten nagaan of hij nog voldoende geloofwaardigheid heeft om aan te blijven. Ik geloof van niet en zou na die tegenstrijdige verklaringen maken dat ik weg ben, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn partij en meer algemeen voor de geloofwaardigheid van ons politiek systeem”, klinkt het.

Tobback (SP.A) nam in 1998 ontslag als minister van Binnenlandse Zaken toen asielzoekster Semira Adamu bij een uitwijzing met een kussen verstikt werd door agenten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws