STVV knokt zich in het slot naar een punt tegen 10-koppig Eupen Sport

STVV knokt zich in het slot naar een punt tegen 10-koppig Eupen

KAS Eupen heeft thuis tegen STVV de drie punten niet over de streep kunnen trekken. Na een vroege rode kaart moesten de Panda's zeer lang knokken om hun 1-0-voorsprong op het bord te houden, maar in het slot kwamen de Truienaars via een strafschop op gelijke hoogte.

Eupen begon net wat beter aan de wedstrijd en kwam vroeg op voorsprong. N'Dri dribbelde zich knap vrij en bood Ngoy de 1-0 aan. De thuisploeg kende niet de minste moeite met STVV, maar maakte het zichzelf moeilijk. Jonathan Heris trapte oerdom na op Santiago Colombatto en kreeg na een tussenkomst van de VAR terecht rood.

In de tweede helft beukte STVV lang op een witte muur. De Wolf werd zelden bestookt en leek zelfs heel lang de 0 te gaan houden. 5 minuten voor tijd tikte Poulain de gretig vallende Suzuki aan: strafschop. Het was de Japanner zelf die de strafschop omzette: 1-1. Een punt dus voor beide ploegen, allebei staan ze in de middenmoot van het klassement.