Charleroi blijft foutloos na winst tegen 10-koppig Antwerp Sport
Sport

Charleroi blijft foutloos na winst tegen 10-koppig Antwerp

Sporting Charleroi is na speeldag 4 de enige ploeg die nog steeds het maximum van de punten heeft. De Zebra's wonnen zondag de topper tegen Royal Antwerp FC met 2-0. Shamar Nicholson nam beide goals voor zijn rekening.

Antwerp begon vrij goed en gemotiveerd aan de partij, maar keek na een kwartier spelen wel tegen een achterstand aan. Nicholson maakte in de grote rechthoek ruimte voor zichzelf en schoot de bal staalhard binnen.

Minder dan tien minuten later zat Charleroi volledig op rozen. Verstraete plantte zijn voet op die van Ilaimaharitra en kreeg, na tussenkomst van de VAR, een rode kaart. Een serieuze mokerslag voor Antwerp, dat het nog wat moeilijker kreeg tegen een sowieso al stug Charleroi.

Nicholson opnieuw

Na de pauze was het bij Charleroi hinken op twee gedachten: de voorsprong uitbouwen of alles vastzetten. Daardoor bleef Antwerp in leven. Tot in blessuretijd. Nicholson stond op de goede plaats en legde de 2-0-eindstand vast.