Genk maakte 'duidelijke buitenspelgoal', maar om deze reden greep VAR niet in Sport
Sport

Genk maakte 'duidelijke buitenspelgoal', maar om deze reden greep VAR niet in

Genk maakte 'duidelijke buitenspelgoal', maar om deze reden greep VAR niet in

KRC Genk speelde zaterdagavond 1-1 gelijk op het veld van Sporting Charleroi. Achteraf was er nogal wat te doen over het Limburgse doelpunt, gemaakt door Bryan Heynen.

Heynen leek duidelijk te profiteren van zijn buitenspelpositie, waardoor hij het leer tegen de touwen kon trappen. De Genkse middenvelder bevond zich duidelijk achter de laatste verdediger van Charleroi, maar toch greep de VAR niet in. Een correcte beslissing, Het Nieuwsblad legt uit waarom.

"De beslissing van de videoref is wel degelijk te verklaren. Het is namelijk zo dat er nieuwe fase begint als een verdediger de bal raakt wanneer hij bewust een schot of pass probeert te blokkeren."

"In dit geval: Angella doet een poging om de bal te ontzetten, raakt het leer ook effectief en start zo een nieuwe fase. Het buitenspel van wordt opgeheven en dus staat niet offside. Een regel waar veel interpretatie aan te pas komt dus, maar ze verklaart wel waarom de videoref niet ingreep."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws