Steven Van Gucht vindt bubbel van 5 te streng: “Dan zal er een versoepeling zijn” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht vindt bubbel van 5 te streng: “Dan zal er een versoepeling zijn”

Steven Van Gucht vindt bubbel van 5 te streng: “Dan zal er een versoepeling zijn”

De bubbel van vijf krijgt nu al even de wind van voren. Mensen vinden deze maatregel te streng en zelfs viroloog Steven Van Gucht vindt dit onhoudbaar. Hij vindt de tweede golf dan ook niet te vergelijken met de eerste golf.

"Het is wel zo dat in de tweede golf, of het tweede golfje, waarin we nu zitten of gezeten hebben, het aantal ziekenhuisopnames relatief beperkt is gebleven”, zegt Van Gucht aan TVOost. “In sommige Brusselse of Antwerpse ziekenhuizen heeft men meer patiënten gezien dan bijvoorbeeld in Aalst. Maar het klopt dat het niet vergelijkbaar is met de eerste golf. Toen was het veel dramatischer. Het ging ook allemaal veel sneller."

Is de bubbel van vijf dan te streng? “Ja, die bubbel van vijf is denk ik te streng. Dit kunnen we niet lang volhouden en ik denk dat we dat opnieuw moeten gaan uitdenken. Het moet duurzamer zijn, en beter draagbaar voor de mensen. Voorlopig is de bubbel van vijf nog geldig tot eind september, dus ik vermoed dat men sowieso na september met een nieuw concept zal moeten komen."

Voorspelbaarheid

“De bubbel van vijf is moeilijk vol te houden”, benadrukt Van Gucht nogmaals. “We denken ook dat veel mensen het op dit moment niet volledig volgen en dat het ook moeilijk vol te houden is op lange termijn. We moeten naar een andere vertaling van dat principe dat makkelijker te verstaan is voor de mensen, met meer flexibiliteit en voorspelbaarheid."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws