Vandenbempt schrikt enorm van Rode Duivel: "Iedereen kijkt nu naar hem" Sport
Sport

Vandenbempt schrikt enorm van Rode Duivel: "Iedereen kijkt nu naar hem"

Vandenbempt schrikt enorm van Rode Duivel: "Iedereen kijkt nu naar hem"

De Rode Duivels wonnen zaterdagavond met 0-2 van Denemarken. Dries Mertens besliste de wedstrijd, maar het was Jason Denayer die onze nationale ploeg op weg zette naar de overwinning. Peter Vandenbempt is enorm geschrokken van Denayer.

"Jason Denayer vond ik achterin wel uitstekend", vertelt Vandenbempt bij Sporza. "Alles wat hij deed, deed hij goed. Hij was gretig, sterk in de duels, zat kort op Dolberg, was vastberaden en autoritair. Hij straalde iets uit en durfde uit te voetballen. Het doelpunt dat hij maakte, deed hem deugd."

Vervanger van Kompany

"Het waren niet de gemakkelijkste omstandigheden, want iedereen kijkt naar hem", vervolgt Vandenbempt. "Je mag natuurlijk geen vergelijking maken met Vincent Kompany, maar we zoeken nu wel een vervanger. Onder dat vergrootglas heeft Denayer het prima gedaan. Zijn prestaties in de Final 8 van de Champions League in Lissabon heeft hij doorgetrokken. Nu moet de bevestiging volgen."

"Ik ben wel al blij voor Denayer dat hij niet langer afgerekend zal worden op die noodlottige avond in Rijsel, op het EK 2016. Dus kunnen we hopen dat er in de toekomst (minstens) wisselmogelijkheden zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws