Club Brugge wordt bevoordeeld: "Scheidsrechters fluiten anders bij hen" Sport
Sport

Club Brugge wordt bevoordeeld: "Scheidsrechters fluiten anders bij hen"

Club Brugge wordt bevoordeeld: "Scheidsrechters fluiten anders bij hen"

Club Brugge pakte afgelopen zaterdag de drie punten tegen STVV. Blauw-zwart kwam pas tot scoren nadat scheidsrechter Laforge de bal op de penaltystip legde na een worstelduel tussen Steven De Petter en Wesley Moraes. Een terechte strafschop volgens sommigen, een veel te zwaar verdict volgens anderen.

"Penalty of niet? Het was jammer genoeg de enige stof tot discussie na afloop in het Jan Breydelstadion. Alweer", stelt journalist Gunter Schoofs in Het Belang van Limburg. "Een jaar geleden was er de theatrale duik van Vormer, je voélde zo goed dat ook Nicolas Laforge zou bezwijken onder de druk van 26.000 uitzinnige Bruggelingen, die al vanaf de eerste seconden druk zetten op de arbitrage."

"Laforge was oerstreng voor De Petter. De VAR ging erin mee. Terwijl er voor kenners als Sonck en Ferrera, aanwezig als tv-analisten, geen sprake was van een strafschop. Maar er was dat effect Jan Breydel. De Petter gebruikte inderdaad wel zijn handen, al voor de corner getrapt werd."

"Scheidsrechters bezwijken jammer genoeg nog onder de thuisdruk die ze voelen in Brugge"

"Kan je dus de strafschop fluiten? Pff, misschien. Maar wijst de ref in gelijkaardige fases altijd naar de stip dan? Neen, absoluut niet. En daar gaat het om. De koord der beslissingen blijft flinterdun. En als je het ons vraagt: ja, scheidsrechters bezwijken jammer genoeg nog onder de thuisdruk die ze voelen in Brugge. Het is helaas niet meer van deze tijd", volgt er nog een stevige uithaal aan het adres van Club Brugge.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws