Sven Nys doet opmerkelijke vaststelling over zijn zoon Thibau: “Ik moet dat eerlijk toegeven” Sport
Sport

Sven Nys doet opmerkelijke vaststelling over zijn zoon Thibau: “Ik moet dat eerlijk toegeven”

Sven Nys doet opmerkelijke vaststelling over zijn zoon Thibau: “Ik moet dat eerlijk toegeven”

Donderdagavond waren Sven Nys en zijn zoon Thibau te gast bij Karl Vannieuwkerke in ‘Vive Le Vélo’. Karl merkte op dat er maar weinig is dat Thibau niet kan met de fiets. Sven beaamde dat volmondig.

"Wat ik zie in de groep waar wij veel mee trainen, als hij door de bossen vliegt, over een balk springt of accelereert, dan moet ik gewoon ook toegeven dat dat mijn niveau overstijgt, zeker toen ik die leeftijd had", zegt papa Sven.

Straffe uitspraak, zeker omdat Nys senior beschouwd wordt als een van de beste cyclocrossers aller tijden, vooral wat techniek betreft. “Ja, maar wat hij doet is gewoon fenomenaal, zeker op die leeftijd. Dat gaat allemaal spelenderwijs. Hij zet heel veel jongens onder druk, gewoon door zijn bochtenwerk."

Maar dat is natuurlijk niet voldoende om het tot topper te schoppen in de sport. “Er moet nog wat gewicht bij komen, wat kracht, wat volume. Hoe dat allemaal verder evolueert, dat kan niemand voorspellen”, besluit Sven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws