Opnieuw crisis bij AA Gent: 10 Buffalo’s lijden pijnlijke nederlaag in Eupen Sport
Sport

Opnieuw crisis bij AA Gent: 10 Buffalo’s lijden pijnlijke nederlaag in Eupen

Het is voorlopig niet het seizoen van AA Gent. Vrijdagavond verloren de ambitieuze Buffalo’s op het veld van KAS Eupen. Gent kwam een 2-0-achterstand niet meer te boven en beëindigde de partij ook met tien na rood voor Michael Ngadeu.

In de aanvangsfase was AA Gent baas, maar toch keek de ploeg van Laszlo Bölöni na een halfuur spelen tegen een achterstand aan. Prevljak bezorgde De Buffalo’s een koude douche. Kort na rust volgde nog zo’n koude douche toen Cools een prima corner van Peeters binnen kopte: 2-0 en Gent met de rug tegen de muur.

Met de moed der wanhoop trokken de mannen van Bölöni naar voren. Rond het uur kreeg de Gentse burger opnieuw moed toen Kums een afvallende bal keihard tegen de netten joeg. Al deed Ngadeu tien minuten later zijn ploeg de das om. De Kameroener liet zich in de val lokken door Amat en kreeg rood voor een stevige duw.

3 op 15

Met tien man slaagde Gent er niet meer in om Eupen nog echt in de problemen te brengen. De Panda’s bleven overeind en boeken een fraaie zege. Een pijnlijke nederlaag voor Gent en zo blijft het met 3 op 15 achter. Te weinig voor een titelpretendent. Veel te weinig.