Wout Van Aert komt tot straffe conclusie en maakt zichzelf heel duidelijk: “Ik wil dit absoluut niet riskeren” Sport
Sport

Wout Van Aert komt tot straffe conclusie en maakt zichzelf heel duidelijk: “Ik wil dit absoluut niet riskeren”

Wout Van Aert komt tot straffe conclusie en maakt zichzelf heel duidelijk: “Ik wil dit absoluut niet riskeren”

Er is geen enkele wielerliefhebber die géén grote ogen heeft getrokken bij wat Wout Van Aert de laatste weken allemaal laat zien in de Ronde van Frankrijk. De vraag speellt dan ook op: ziet hij zichzelf een grote ronde rijden?

"Het staat zeker niet op mijn prioriteitenlijstje”, laat Van Aert weten in Het Laatste Nieuws. “Om een grote ronde te winnen moet je drie weken lang op het hoogste niveau presteren. Dat wil zeggen, nog hoger dan hoe ik nu presteer. Ik mag nu op een gegeven moment in de rit loslaten. En op het moment dat ik loslaat, ben ik helemaal kapot. Als ik voor de eindzege ga, moet ik ook echt meedoen tot het laatst."

"Ik heb nog andere ambities die ik eerst wil najagen”, geeft Van Aert toe. “Als ik mij omschool tot een groteronderenner kom ik op een point of no return. Dan gaat mijn lichaam veranderen, ga ik kilo's verliezen, dan verlies ik al mijn kwaliteiten om klassiekers te winnen en massasprints te winnen. Dat wil ik niet. Dat is te hoog gegrepen voor mij", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws