Van Aert reageert op kritiek van Van der Poel: "Jammer" Sport
Sport

Van Aert reageert op kritiek van Van der Poel: "Jammer"

Van Aert reageert op kritiek van Van der Poel: "Jammer"

Wout Van Aert heeft in zijn column op WielerFlits geantwoord op de kritiek van zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. Die zei dat heel wat andere renners zich storen aan het feit dat Van Aert na de finish eerst nog wat los gaat rijden. Daardoor moeten de renners op het podium vaak langer wachten.

"Ja, dat losfietsen is nieuw en blijkbaar voor iedereen even wennen”, zegt Van Aert. “Maar ik vind het bijzonder belangrijk om dit te kunnen doen. Een uur op de limiet rijden vergt veel van het lichaam en snelle recuperatie is belangrijk. Iedereen wil toch zo professioneel mogelijk werken? Wel, ik ook. Fatsoenlijk uitrijden na een uur topsport is essentieel.”

"Het is niet zo dat ik iemand langer laat wachten dan nodig. Het is toch een beetje jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken heeft in plaats van zijn ongenoegen te uiten via de media. Ik wil in elk geval snel in overleg – met collega’s, organisatoren, tv en UCI – om hier een oplossing voor te vinden en dit effectief te verbeteren. Zodat ik professioneel mijn job kan doen zonder anderen te benadelen.”

Populair

Laatste nieuws