Epidemioloog Pierre Van Damme ziet het steeds minder zitten: "Dit is heel moeilijk voor mij" Royalty
Royalty

Epidemioloog Pierre Van Damme ziet het steeds minder zitten: "Dit is heel moeilijk voor mij"

Epidemioloog Pierre Van Damme ziet het steeds minder zitten: "Dit is heel moeilijk voor mij"

De recente versoepelingen van de Nationale Veiligheidsraad zorgen voor heel wat kritiek en discussie. Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) krijgt zelfs reacties van buitenlandse collega's.

Vooral het feit dat er weer vijf contacten per maand per persoon worden toegelaten, vindt Van Damme onbegrijpelijk. "Ik heb vanmorgen al verschillende ongeruste buitenlandse collega's gehoord. Duiding geven bij maatregelen waar je niet achter staat, wordt voor mij steeds moeilijker", zegt hij op Radio 2.

"We hebben nood aan een duidelijke context. Ik wacht angstvallig op de barometer met kleurcodes en bijhorende maatregelen. Het is dus een gemiste kans voor de Nationale Veiligheidsraad", stelt Van Damme.

2.000 besmettingen per dag

"Het is begrijpelijk dat er afhankelijk van de ernst van de epidemie meer of minder contacten toegelaten worden. Maar nu heeft de Nationale Veiligheidsraad besloten om meteen het meest optimistische getal van vijf contacten per persoon in te voeren. Ik benadruk dat we 2.000 besmettingen per dag hebben en het aantal hospitalisaties stijgt, net zoals de gevallen op de intensieve zorg."

Populair

Laatste nieuws