Mathieu Van der Poel spreekt straffe taal over Wout Van Aert: “Ik denk dat dat wel duidelijk is” Sport
Sport

Mathieu Van der Poel spreekt straffe taal over Wout Van Aert: “Ik denk dat dat wel duidelijk is”

Mathieu Van der Poel spreekt straffe taal over Wout Van Aert: “Ik denk dat dat wel duidelijk is”

Eén grote naam ontbrak op het wereldkampioenschap wielrennen afgelopen zondag. Mathieu Van der Poel liet de grootste wedstrijd van het jaar liggen omdat hij van de BinckBank Tour zijn doel had gemaakt.

"Er zijn nog maar een paar koersen dit seizoen en ik denk dat het een heel mooie meerdaagse is”, zegt Van der Poel in het VTM Nieuws’. “Het is ook eentje die binnen mijn mogelijkheden ligt, dus ik heb er wel mijn zinnen op gezet. Mits een goede tijdrit moet het wel de ambitie zijn om het eindklassement te winnen."

MvdP zag Van Aert schitteren op het WK. “Het is uniek. Ik denk dat het nog niet zo heel vaak is voorgevallen dat een renner zowel op de tijdrit als de wegrit een medaille neemt, dus uiteraard mag hij daar trots op zijn. Maar een echte winnaar gaat enkel voor die WK-trui. Als je er zo dichtbij bent, dan is dat uiteraard een teleurstelling."

De Ronde en Roubaix

“Op dit moment is hij de betere, ik denk dat dat wel duidelijk is”, zegt Van der Poel. “De Ronde en Roubaix zijn andere koersen dan diegene die hij tot nu toe heeft gereden. Het is ook nog vier weken, natuurlijk.” Hoe is Wout Van Aert te kloppen volgens de Nederlandse kampioen? “Alaphilippe heeft het voorgedaan hoe je het moet doen”, lacht Van der Poel. “Het is dus niet zo dat hij onklopbaar is. Maar hij zal sowieso wel bij de favorieten zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws